Ijshockey Uitrusting

Ijshockey proberen

Je kind wil graag ijshockey doen. Laat hem/haar zeker eens komen proberen. Ijshockey is een sport in teamverband en een seizoen duurt meer dan 10 maanden. Zorg dat je kind zeker is dat het deze sport echt wil doen, want het is een verplichting voor kind en ouder en het is geen goedkope sport.

Bij een kleine club is het leuk om nieuwe mensen te leren kennen, zowel voor het kind als voor de ouders.

Bescherming

Bij ijshockey hoort natuurlijk de nodige bescherming. Schaatsen, een helm, handschoenen zijn er enkele van. Het is belangrijk dat de uitrusting regelmatig wordt nagekeken, bij elke training en wedstrijd te laten luchten en regelmatig wordt schoon gemaakt, om te voorkomen dat ze gaat stinken. Een uitrusting kan je best bij een gespecialiseerde dealer aankopen of eventueel 2de hands, want kinderen groeier er toch vlug uit. In een kleedkamer is het vrij hectisch en spelers kunnen hetzelfde materiaal hebben. Het labellen van materiaal en kleding is dus geen overdreven must. Om ervoor te zorgen dat steeds alles in de tas zit, maak je best een checklijst met de spullen die je nodig hebt. Laat je kind steeds zelf de lijst overlopen voor je vertrekt, zo leren ze zelf verantwoordelijk te zijn en zorg te dragen voor hun materiaal.

Aankleden

Zorg ervoor dat je kind voldoende heeft gegeten en gedronken vooraleer aan de training of wedstrijd te beginnen. Een ervaren speler doet zijn uitrusting aan in 10 min, maar voor de jongere spelertjes kan dit some oplopen tot 30 min. Op tijd vertekken is dan ook aangeraden. De volgende foto geeft aan in welke volgorde de uitrusting aan te doen.